12 - Laadvloer I


Na de bodemplaten en de koetswerksteunen is nu de laadvloer aan de beurt voor een opknapbeurt.

Aan de onderkant van de laadvloer is de steunbalk verwijderd is. De steunbalk zit met ongeveer 20 puntlassen aan de laadvloer vast. Om dit los te maken heb ik de puntlassen uitgeboord. Om de laadvloer zo weinig mogelijk te beschadigen heb ik bij de Gamma een metaalboortje gekocht waarvan de punt niet helemaal een punt is...


... zoals op de foto te zien is. Aan de buitenkanten van de punt is de boor vlak, waardoor het mogelijk is een gat met een bijna vlakke bodem te boren. En hierdoor is het weer mogelijk om de puntlassen zo los te boren dat de steunbalk helemaal door geboord is, maar de laadvloer nauwelijks is geraakt.


Hier is mooi te zien dat de laadvloer nog behoorlijk in takt is na het uitboren van de puntlassen. Scheelt weer in het werk om alles straks weer netjes dicht en strak te krijgen.


De oude- en de nieuwe steunbalk. Het moge duidelijk zijn waarom deze aan vervanging toe was.


Nog een klein raadseltje als laatste. De beige verf in het midden was bedenkt met een dikke laag teer en tectiel, zoals links op de foto. Rechts waar het roestig is heeft de steunbalk voor de laadvloer gezeten.
Het rare is de kleine spoortjes in de beige verf. Ik heb ze er niet in gemaakt en ze zaten dus onder een dikke laag teer etc. Het lijkt haast alsof er kleine beestjes zich een weg door de verf hebben gegeten of zo. Als iemand enig idee heeft hoe dit kan komen ben ik zeer ge´nteresserd in het antwoord!

[UPDATE 18-9-2003]


De laadvloer schoon en klaar voor een likje verf voordat de steunbalk weer op z'n plaats gezet kan worden.
Helaas heb ik ook hier een kleine reparatie uit moeten voeren :-(


Nog een plaatje met een ander perspectief.
Het schuine balkje links hoord eigenlijk evenwijdig met de rest van de laadvloer te lopen, maar om de roest eronder goed weg te krijgen heb ik het tijdelijk aan de kant gebogen.Het is niet meer mogelijk berichten achter te laten.

Berichten zijn uitgezet omdat het artikel verlopen is of omdat er teveel spam gepost werden.

Smile!