05 - Tussenstand


Wat begon als het vervangen van de bodemplaat lijkt uit te gaan lopen op een complete restauratie van de LJ80.

Om de bodemplaten goed te kunnen repareren moet ik eigelijk bij de onderkant van de auto kunnen komen. En daar is maar een manier voor: het koetswerk van het chassis losmaken. Dus de eerste stap is het verwijderen van de stapboren en toebehoren.
Goed nieuws hier: de complete voorkant (die hier dus weg is) is van polyesther. Volgens mij is dat geen standaard, dus een vorige eigenaar moet hier het een en ander gedaan hebben.


De binnenkant. Alle verbindingen tussen het koestwerk en de motor zijn hier al losgemaakt en de versnellingsbak ligt ook los. Er zijn nog wel wat dingen die de boel vast houden, dus morgen maar es onder de auto kruipen...


Heeft iemand deze sticker voor mij (nieuw)?
Update: zie link onderaan de pagina


Suzuki-in-a-box.


De werkplaats.

Volgende stap in de restauratie is het losmaken van het koetswerk van het chassis (bijna klaar). Wat opvalt is dat ontdankts alle roest, die helaas hier en daar opduikt, de bouten die de LJ bij elkaar houden verbazingwekkend makkelijk los draaien. Het lijkt alsof de roest geen vat heeft gekregen op de moeren en bouten.Het is niet meer mogelijk berichten achter te laten.

Berichten zijn uitgezet omdat het artikel verlopen is of omdat er teveel spam gepost werden.

Smile!