01 - Inventarisatie

Vanmiddag de LJ80 thuis gekregen en een eerste inventarisatie gemaakt.

Ik had hier en daar op internet al gelezen dat de LJ80 in een ding erg goed is: roesten. Helaas is de mijne geen uitzondering. Op de meest interessante plaatsen zitten rotte stukken. Er zitten bijvoorbeeld metalen plaatjes tussen de bladveren en de assen die bijna compleet vergaan zijn.

De remmen zijn ook aan een grondige opknapbeurt toe. Het pedaal voelt als een spons en pas na 3 tot 4 keer pompen komt er genoeg druk om echt te kunnen remmen. Niet echt fijn!

De buitenkant ziet er, behalve de verf die los laat, redelijk uit. Ik twijfel nog of ik de hele wagen ga overschilderen of dat ik het voorlopig laat voor wat het is...

De bodemplaten bij de bestuurder en passagier zijn op sommige plaatsen ook aan vervanging toe.

En is er ook nog goed nieuws? Ja, motorisch lijkt alles prima in orde. Ik had ook niet gedacht dat je met slecht 792cc nog een pittig wagentje zou kunnen maken, maar de japanners hebben het gedaan! Echt een knap staaltje werk.

Morgen ga ik de wagen eens wat beter van onder bekijken. Benieuwd wat ik verder nog tegenkom.Het is niet meer mogelijk berichten achter te laten.

Berichten zijn uitgezet omdat het artikel verlopen is of omdat er teveel spam gepost werden.

Smile!